Gehard glas

Geschikt voor een glazen deur, balustrade of tafelblad

Glashandel Wolf is de glashandel in de regio Nunspeet als het gaat om gehard glas! 

Wij leveren gehard glas op maat voor zowel de particuliere- als zakelijke markt. U geeft ons de maatvoering door en wij leveren het glas voor u in de gewenste afmeting. 

Wij hebben de meeste glassoorten ruim op voorraad in onze vestiging in Nunspeet. Behalve hardglas, want dat moet speciaal geproduceerd worden. De levertijd is dan ook meestal 3 tot 4 weken. 

U kunt het glas bij ons komen afhalen, maar wij kunnen het glas ook bij u thuis bezorgen, u kiest!  Met meer dan 30 jaar ervaring in het glaszetters vak kunt u rekenen op een stukje maatwerk. Bestel uw gehard glas direct online!

Wat is gehard glas?

Gehard glas is veiligheidsglas dat tot wel vijf keer zo sterker is dan ‘gewoon’ enkelglas van dezelfde dikte. Dit komt doordat het glas eerst verwarmd wordt tot wel 600 graden celsius en vervolgens direct wordt afgekoeld. En daar wordt het glas juist super sterk van! 

Dit glas is dan ook heel erg geschikt voor plekken waar de kans op glasbreuk erg groot is en veiligheid dus extra belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een glazen douchewand of tafelblad, maar ook een glazen achterwand in uw keuken. 

Indien gehard glas toch breekt, dan valt het uiteen in kleine glasstukjes die ongevaarlijk voor u zijn en geen (grote) verwondingen veroorzaken. 

En wist u dat de sterkte van het glas er ook voor zorgt dat gehard glas een inbraakwerende werking heeft? Het glas is namelijk zo hard, dat het erg moeilijk te breken is en inbrekers er dus niet door naar binnen kunnen komen.

Tot slot is het glas opgewassen tegen hoge temperatuurverschillen, waardoor de kans op een thermische breuk erg gering is. ‘Een thermische breuk is glasschade die ontstaat door extreem hoge temperatuur verschillen’.

glasplaten
Gehard veiligheidsglas op maat bestellen
Wij staan graag voor u klaar!

U kunt bij ons heel eenvoudig diverse soorten glas op maat bestellen. Zo ook gehard glas op maat.
Wij kunnen het glas leveren in mat, gekleurd en blank glas. 
Wilt u een glasplaat bestellen in een speciaal formaat? Wij zijn een deskundige glasleverancier in de regio Nunspeet, Harderwijk en ‘t Harde.
En zorgen samen met u voor een perfect glas resultaat! 

De voordelen voor u op een rijtje

Gehard veiligheidsglas kent een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ enkelglas. We zetten de voordelen graag voor u op een rij: 

  • Het glas biedt veel veiligheid;
  • Bij breuk, weinig tot geen risico op lichamelijk letsel;
  • Het is bestand tegen hoge temperaturen;
  • Verkleinde kans op een thermische breuk;
  • Bestand tegen grote druk;
  • Het glas kan wel tegen een stootje.

Diverse soorten veiligheidsglas

Veiligheidsglas kent naast gehard glas ook gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met een zogeheten PVB-folie ertussen. Als dit glas breekt, dan valt het niet uit elkaar. De glasscherven blijven namelijk aan de folie kleven. 

Het glas is dus ook inbraakwerend. Er ontstaat namelijk geen ‘gat’ in het glas. Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak toegepast in een serre of bijvoorbeeld een schuifpui.

Gehard glas op maat voor uw interieur

Gehard veiligheidsglas is zeer geschikt voor gebruik in uw interieur. Glashandel Wolf levert glas op maat voor veel interieur toepassingen. U kunt denken aan een glazen douchewand, een glasplaat voor uw (salon)tafel of misschien wel een glazen achterwand in uw keuken of glas voor een binnendeur. 

U kunt eenvoudig glas op maat bestellen. Wilt u glas op maat bestellen, maar vindt u het prettig als iemand u komt adviseren of helpen met het juist opmeten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

glas

Geen scherpe randen aan uw glas

Wij kunnen het glas ook voor u slijpen, zodat het glas geen scherpe randen meer heeft. Dit kan op drie manieren namelijk: facet geslepen, poly slijpen of afscherpen. 

Als u kiest voor facet slijpen dan wordt het glas zo geslepen dat er een soort van verloop ontstaat. Bij poly slijpen worden de hoeken van het glas geslepen, zodat deze niet meer zo scherp zijn en bij afscherpen worden de randen van het glas volledig verwijderd. 

Afhankelijk van de situatie waarin het glas gebruikt gaat worden, kiest u de meest geschikte slijp afwerking. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij adviseren u graag.

Gehard glas herkennen?

Gehard glas is te herkennen aan bepaalde ‘vlekken’. Door een bepaalde lichtinval worden deze vlekken zichtbaar. Ook wel ‘spanningsvlekken’ genoemd. Hoe hard het glas is, is niet te herkennen aan deze vlekken. 

Gehard glas is leverbaar in verschillende diktes. De standaard maat is 4 mm tot 19 mm. Uiteraard is het mogelijk om andere diktes te bestellen. Bel ons gerust, dan informeren wij u over de mogelijkheden.

zijkant bus glashandel wolf
gehard glas deur

Kan gehard glas bewerkt worden?

Gehard glas bewerken is een lastige. Of eigenlijk niet, maar het gaat vooral om de volgende van het bewerken. Gehard glas bewerken op zichzelf kan nauwelijks, omdat het gewoonweg breekt.

Om gehard glas toe te passen, bijvoorbeeld in een houten frame om een deur te maken, dient het glas natuurlijk eerst op maat gemaakt te worden. Het snijden, boren en slijpen van het glas gebeurt eerst.

Vervolgens gaat het glas in de hardingsoven. Het glas is nu op maat gemaakt en extra sterk. Dus geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld het frame van de deur.

Gehard glas bewerken kan dus wel, maar de volgende van bewerken speelt hier een belangrijke rol.

Wij leveren gehard glas. Ook op maat. Houd wel rekening met een levertijd van circa 3-4 weken.

Waar kan Glashandel Wolf u voorzien van gehard glas?
Wij kunnen gehard glas leveren vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk, Zeewolde en ’t Harde. En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.
bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor
Tevreden klanten
Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
js_loader

Gehard glas op maat bestellen?
Glashandel Wolf helpt u graag!

Zomersluiting 2022

Van 29 juli t/m 19 augustus zijn wij gesloten
(m.u.v. glasschades hiervoor zijn wij wel bereikbaar)