Enkelglas

Ook wel bekend als floatglas

Enkel glas in uw binnenruimtes?

Enkel glas wordt bijna niet meer toegepast als standaard beglazing voor woningen of gebouwen, maar wel voor binnenruimtes. Ruiten in binnenruimtes hebben namelijk geen isolatie nodig. De meeste mensen kennen dit glas van ramen in jaren ’30 woningen. Maar vandaag de dag is veel enkel glas vervangen door dubbel glas of Triple glas, wat veel beter isoleert. 

We denken vaak dat enkel glas niet meer bestaat. Echter, is dit een fabel. Want er wordt nog erg veel gebruik gemaakt van enkel glas. Het is ongehard glas, wat betekend dat het glas bij breuk uiteen valt in glasscherven. 

Wij leveren enkel glas speciaal voor u op maat gemaakt. 

Waar is het glas toepasbaar?

Enkel glas is geschikt voor verschillende doeleinden. Het glas is namelijk een soort van basisproduct voor andere glassoorten als bijvoorbeeld dubbelglas of gelaagd glas. 

Daarnaast is het glas ook uitermate geschikt voor binnenruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een glazen keukenwand, maar ook het glasplaatje in de koelkast.

Weet je dat het zelfs wordt gebruikt voor glazen legplanken of zelfs aquaria? Kortom, het is eigenlijk overal voor te gebruiken! 

enkel glas
Heeft u hulp nodig?
Wij staan graag voor u klaar!

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over enkel glas? Priscilla zit klaar om u overal antwoord op te geven. 

Dit glas staat ook wel bekend als floatglas

Floatglas is helder glas dat bestaat uit één glaslaag en heeft zijn naam te danken aan de wijze van productie. Het glas is namelijk geproduceerd volgens de float methode, waardoor het blijft drijven, ofwel floaten. 

Floatglas is doorzichtig of gekleurd, afhankelijk van waarvoor het wordt gebruikt. Floatglas kun je bijvoorbeeld gebruiken als glazen achterwand in de keuken, maar is ook uitermate geschikt voor binnendeuren. 

De dikte van het glas

Floatglas is altijd vlak en verkrijgbaar in verschillende varianten, waarbij onderscheidt wordt gemaakt in maten en diktes, namelijk 2 t/m 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 19 mm en 25 mm. Welke dikte passend is, hangt af van waarvoor het floatglas gebruikt gaat worden. 

Glas kapot? De kans is groot dat u hiervoor verzekerd bent!

LET OP: Meld ons uw schade, wij handelen het af met uw zorgverzekeraar!

AEGON
fbto
Interpolis
UnivE
Waar kan Glashandel Wolf u helpen?

Wij kunnen u voorzien van enkel glas vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde. 

En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

glas laten plaatsen door glashandel wolf