Enkelglas

Ook wel bekend als floatglas

Enkelglas in uw binnenruimtes?

Enkelglas wordt bijna niet meer toegepast als standaard beglazing voor woningen of gebouwen, maar wel voor binnenruimtes. Ruiten in binnenruimtes hebben namelijk geen isolatie nodig. De meeste mensen kennen dit glas van ramen in jaren ’30 woningen. Maar vandaag de dag is veel enkelglas vervangen door dubbelglas of Triple glas, wat veel beter isoleert. 

We denken vaak dat enkelglas niet meer bestaat. Echter, is dit een fabel. Want er wordt nog erg veel gebruik gemaakt van enkelglas. Het is ongehard glas, wat betekent dat het glas bij breuk uiteen valt in glasscherven. 

Wij leveren enkelglas speciaal voor u op maat gemaakt. 

Waar is het glas toepasbaar?

Enkelglas is geschikt voor verschillende doeleinden. Het glas is namelijk een soort van basisproduct voor andere glassoorten als bijvoorbeeld dubbelglas of gelaagd glas. 

Daarnaast is het glas ook uitermate geschikt voor binnenruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een glazen keukenwand, maar ook het glasplaatje in de koelkast.

Weet je dat het zelfs wordt gebruikt voor glazen legplanken of zelfs aquaria? Kortom, het is eigenlijk overal voor te gebruiken! 

enkel glas
Heeft u hulp nodig?
Wij staan graag voor u klaar!

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over enkelglas? Priscilla zit klaar om u overal antwoord op te geven. 

Dit glas staat ook wel bekend als floatglas

Floatglas is helder glas dat bestaat uit één glaslaag en heeft zijn naam te danken aan de wijze van productie. Het glas is namelijk geproduceerd volgens de float methode, waardoor het blijft drijven, ofwel floaten. 

Floatglas is doorzichtig of gekleurd, afhankelijk van waarvoor het wordt gebruikt. Floatglas kun je bijvoorbeeld gebruiken als glazen achterwand in de keuken, maar is ook uitermate geschikt voor binnendeuren. 

De dikte van het glas

Floatglas is altijd vlak en verkrijgbaar in verschillende varianten, waarbij onderscheidt wordt gemaakt in maten en diktes, namelijk 2 t/m 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 19 mm en 25 mm. Welke dikte passend is, hangt af van waarvoor het floatglas gebruikt gaat worden. 

Glas kapot? De kans is groot dat u hiervoor verzekerd bent!

LET OP: Meld ons uw schade, wij handelen het af met uw zorgverzekeraar!

AEGON
fbto
Interpolis
UnivE
Waar kan Glashandel Wolf enkel glas voor u plaatsen?

Wij kunnen enkel glas zetten vanuit twee vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde

 En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor

Tevreden klanten