Gelaagd glas
Voor veiligheid, geluidswerend en inbraakwerend

Gelaagd glas bestelt u natuurlijk bij Glashandel Wolf

Bent u op zoek naar gelaagd glas voor bijvoorbeeld een deur of schuifpui? Dan bent u bij Glashandel Wolf aan het goede adres. Wij leveren glas voor u op maat voor elk project, zowel particulier als zakelijk. En met een grote voorraad in onze vestiging in Nunspeet, kunnen wij meestal leveren tussen de 3 tot 4 weken. 

U kunt het glas bij onze loods komen afhalen, maar indien gewenst, bezorgen wij het ook bij u thuis. Glashandel Wolf staat al meer dan 30 jaar voor u klaar als het gaat om glas! U kunt daarom ook rekenen op een stuk vakwerk door onze glaszetters. 

Direct gelaagd glas nodig? Bestel het glas eenvoudig online.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat zeer geschikt is als u op zoek bent naar veilig en sterk glas voor in huis of op de zaak. Het is opgebouwd uit meerdere glaslagen die aan elkaar zijn verbonden door lagen folie.

Door de lagen folie valt het glas bij breuk niet uiteen, maar blijft het aan het folie plakken. Er is dus geen kans op verwondingen door scherpe glasscherven. Het glas is zeer geschikt voor situaties waar doorvalveiligheid een belangrijke rol speelt. Er ontstaat namelijk geen grote opening bij breuk. En dit maakt het glas ook nog eens inbraakvertragend. 

Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak gebruikt voor schuifpuien, balustrades, tussen deuren en serre deuren. Het glas is ook beschikbaar met een matte folie, waardoor u privacy én een unieke uitstraling creëert. Ideaal voor bijvoorbeeld een overkapping of windscherm.

glasschade

Gelaagd glas bestellen

Gelaagd glas nodig voor uw woning of bedrijfspand? U bestelt dit glas eenvoudig op maat bij Glashandel Wolf. 

Wij kunnen gelaagd glas leveren met een transparante en matte folie. Heeft u voorkeur voor een speciale afmeting? Wij zijn een deskundige glashandel in Nunspeet en omgeving en adviseren u graag.

De voordelen op een rij!

  • Meer veiligheid

Er ontstaat (bijna) geen opening bij breuk. Hierdoor is het moeilijk om door het glas heen te vallen. Ook is de kans op letsel door glasbreuk nihil. 

  • Geluidswerend

Het is mogelijk om speciale geluidswerende folies tussen de glasplaten aan te brengen. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Inbraakwerend

Het glas is moeilijk om doorheen te komen. Het kost inbrekers dus te veel werk om het glas door te breken. Hierdoor denken ze wel een keer extra na, voordat ze proberen uw huis in te komen. Bovendien geeft het glas een veilig gevoel. 

  • Glas breekt nooit

De folies zorgen ervoor dat het glas aan de folie blijft kleven en dus nooit uiteen valt in kleine stukken.

glas

De dikte van het glas

Gelaagd veiligheidsglas is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van het glas wordt aangeduid in cijfercombinaties. Het cijfer voor de punt geeft de dikte van de glasbladen aan en het cijfer na de punt het aantal PVB-folies. Elke folie tussen het glas is 0,38 mm. 

Neem bijvoorbeeld gelaagd glas 33.1. Dit glas bestaat uit twee glasbladen van 3 mm die bij elkaar worden gehouden door één PVB-folie. En bij gelaagd glas 33.2 gaat het dus ook om twee glasbladen van 3 mm dik, maar dan met 2 PVB-folies. 

Wij leveren verschillende diktes gelaagd glas. Vraag ons gerust naar de verschillende mogelijkheden.

Gelaagd glas met folielagen

Bij gelaagd glas is het glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een zogeheten PVB-folie.

De glasplaten worden door middel van de folie aan elkaar gehouden. Door de folie valt het glas bij glasbreuk niet in veel kleine stukjes, maar blijft het glas aan het folie plakken.

Dit glastype is zeer geschikt voor situaties waarbij er vraag is naar doorvalveiligheid en letselveiligheid. Voor het folie geldt: hoe dikker het folie, hoe veiliger het glas uiteindelijk is. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een folie met geluidswerende werking.

gehard glas deur

Wat kost gelaagd glas?

Heeft u gelaagd glas nodig voor uw project? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten voor gelaagd veiligheidsglas. De kosten voor dit glas worden berekend per m2 en het glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en natuurlijk maten.

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit één zijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas, maar ook gelaagd glas met een PVB-folie ertussen. Het is per situatie afhankelijk welke soort het meest geschikt is voor uw situatie. 

Onze glaszetters komen graag langs om te bekijken welke soort voor u gewenst is.

Waar kan Glashandel Wolf u voorzien van gelaagd veiligheidsglas?

Wij kunnen dit glas leveren vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde

En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor
Tevreden klanten
Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
js_loader

Direct bestellen?
Glashandel Wolf helpt u graag!