Wanneer krijg ik subsidie voor energiebesparende maatregelen?

Energie besparen, u kunt er bijna niet meer omheen. Maar wist u dat u ook subsidie kunt krijgen op energiebesparende maatregelen? Nou vraagt u zich vast af wanneer u die subsidie kunt krijgen en aan wie die wordt toegekend!

Heeft u onlangs de spouwmuren geïsoleerd? Of heeft u enkelglas laten vervangen door isolatieglas? Dan loont het zeker om eens te kijken of uw uitgevoerde aanpassingen onder de regeling vallen. Het gaat om een landelijke regeling. Heeft uw gemeente of provincie ook nog subsidies of heeft u een Energiebespaarlening? Daar kunt u deze subsidie mee combineren.

Wat zijn energiebesparende isolatiemaatregelen?

Als u besluit om voor HR+++ beglazing te kiezen, dan moet dit altijd in combinatie met het vervangen van de kozijnen door een isolerend kozijn. Hoogrendementsglas mag in combinatie met panelen in het kozijn met dezelfde U-waarde.

Zijn twee of meer maatregelen voor isolatie van toepassing op uw huis? Dan zijn er mogelijkheden voor subsidie.

Kan ik subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen?

De belangrijkste vraag natuurlijk. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

Goed om te weten:

Hoe vraag ik subsidie aan?

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog meer vragen heeft of dat u wellicht de subsidie wilt aanvragen. Op de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland vindt u nog veel meer informatie, een handige rekentool en kunt u de subsidie aanvragen.