Veiligheidsglas

Doorvalveilig, letselveilig en inbraakwerend

Wat is veiligheidsglas?

De naam zegt het eigenlijk al: veiligheidsglas is glas dat geen gevaar vormt voor uw veiligheid, mocht het breken.

Het is glas met letselwerend breukgedrag. Als ‘gewoon’ enkelglas breekt, dan valt het uiteen in gevaarlijke scherven die u kunnen verwonden. Als veiligheidsglas breekt, dan valt het uiteen in stukken glas die ongevaarlijk voor u zijn en dus geen verwondingen kunnen veroorzaken.

Dit type glas is ideaal voor situaties waar optimale veiligheid een belangrijke rol speelt, zoals een een glazen balustrade of een glazen douchewand in de badkamer. Wist u dat dit glas ook kan dienen als inbraakwerend glas en inbrekers buiten de deur houdt? Veiligheidsglas is verkrijgbaar in gehard glas en in gelaagd glas.

Gehard veiligheidsglas

Gehard veiligheidsglas is tot wel vijf keer sterker dan ‘gewoon’ enkel glas van dezelfde dikte. Dit komt doordat het glas een thermische behandeling heeft ondergaan. 

Als gehard glas breekt, dan gebeurt dat in hele kleine stukjes waaraan u zich niet kunt verwonden. Dit soort glas ziet u bijvoorbeeld vaak in bushokjes of douchewanden.

Kortom, plekken waar glas snel kan breken en veiligheid voorop staat. Daarnaast heeft gehard glas een hittebestendige werking en kan het ook dienen als achterwand van een fornuis in de keuken.

veiligheidsglas brandwerend

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee stukken glas met daartussen een zogeheten PVB-folie. Als gelaagd glas breekt, vallen er geen stukken glas op de grond, doordat het glas aan de folie blijft plakken en het glas dus bij elkaar houdt. Er is dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas is zeer geschikt op plekken waar de mogelijkheid bestaat dat iemand door het glas kan vallen, zoals een balustrade of bijvoorbeeld een balkonruit.

Veiligheidsglas op maat

Bent u op zoek naar veiligheidsglas op maat? Wij leveren verschillende glassoorten geheel voor u op maat leveren. Dit gaat van enkelglas of dubbelglas tot aan veiligheidsglas op maat. Enkel veiligheidsglas hebben wij op voorraad in o.a. 33.1 gelaagd, 33.2 gelaagd, 33.1 mat gelaagd, 44.1 gelaagd en 44.2 gelaagd.

Veiligheidsglas wordt steeds vaker toegepast, zoals voor ramen, deuren of trapleuningen. En dit zowel binnen- als buitenshuis. U geeft ons de gewenste afmetingen door en wij snijden het glas ter plekke voor u op maat.

De eigenschappen van deze glassoort

Veiligheidsglas is letselveilig, doorvalveilig en inbraakwerend. We zullen de verschillende eigenschappen hieronder nader toelichten.
Doorvalveilig

Het is niet mogelijk om door veiligheidsglas heen te komen. Bij breuk breekt het glas wel, maar er ontstaat geen opening.

 

Letselveilig

Veiligheidsglas heeft een, zoals we dat noemen, veilig breukpatroon. Het glas breekt wel, maar er ontstaan geen grote, gevaarlijke scherven die letsel kunnen veroorzaken. 

Dit neemt niet weg dat hier een daar een klein wondje natuurlijk altijd kan voorkomen. De beste benaming is dan ook letselbeperkend glas.

Inbraakwerend glas

Glas kan ook dienen als bescherming tegen diefstal van eigendommen. Veiligheidsglas is heel moeilijk te breken door de verschillende lagen glas. 

Is het glas toch gebroken? Dan blijft de ruit altijd afgesloten door de PVB-folie. De inbreker komt dus nooit ‘echt’ door de ruit heen.

Waar kan Glashandel Wolf u voorzien van veiligheidsglas?

Wij kunnen veiligheidsglas leveren vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk, Zeewolde en ’t Harde.

En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor

Tevreden klanten

Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
js_loader
Zoekt u een glashandel voor veiligheidsglas?

Glashandel Wolf voorziet u graag van een passende offerte op maat!