Optimaal isoleren

Kies voor HR++ glas

Glashandel Wolf is uw glashandel voor HR++ glas

Minder betalen voor uw energie of profiteren van meer comfort in huis? Ga voor HR++ glas! HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbelglas. Dit komt door de gasvulling tussen de glasplaten. Met HR++ glas hoeft u minder te stoken, doordat er bijna tot geen warmte meer via het glas verloren gaat.

Bent u op zoek naar een glashandel die HR++ glas kan leveren? Glashandel Wolf helpt u graag. Wij voorzien onze klanten al meer dan 30 jaar van het BESTE advies op het gebied van HR++ glas. Maak vrijblijvend een afspraak of breng een bezoek aan onze vestiging in Nunspeet.

Wat is isolatieglas HR++?

HR++ isolatieglas staat ook wel bekend als hoogrendementsglas. HR++ isolatieglas is een dubbelglas soort die buitengewoon goed isoleert. Dit komt door de reflecterende coating aan de binnenkant van het glas en tevens door de gasvulling tussen de glasplaten. Zie het als dé verbeterde versie van standaard dubbelglas.

De spouw van HR++ isolatieglas is vaak gevuld met Argon gas, maar dit kan ook Krypton gas zijn. De gasvulling in de spouw zorgt voor beperkt warmteverlies. Hoe meer plusjes achter de naam van het glas, hoe beter het glas isoleert. Dit betekent dat HR++ glas dus meer isoleert dan bijvoorbeeld HR+ glas.

glasplaten
Verschil dubbelglas en HR++ glas

Wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen standaard dubbelglas en HR++ glas. Het grote verschil tussen beiden zit hem in de vulling van de spouw. Dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder van elkaar worden gehouden. De ruimte tussen de glasbladen wordt ook wel de spouw genoemd. De spouw van standaard dubbelglas is gevuld met droge lucht. Dit isoleert prima, maar bij een vulling met lucht gaat vaak warmte verloren.

HR++ glas beschikt ook over een spouw, maar bij deze glassoort is de spouw niet gevuld met lucht, maar met edelgassen. Dit kan Argon gas, maar ook Krytpon gas zijn. Naast het verschil in vulling, heeft HR++ glas ook een speciale coating aan één binnenzijde van het glas. Dit is een metaallaag die ervoor zorgt dat de warme van zonlicht wordt weerkaatst in de woning. Dit maakt dat bij HR++ glas de verwarming wel een tikkeltje zachter kan.

De isolatiewaarde van HR++ glas
Standaard dubbelglas U waarde 2.9
HR++ glas: U waarde 1.2 tot een U waarde van 1.0
HR+++ glas of Triple glas U waarde 0.9 tot een U waarde van 0.6

Verschil HR+ glas en HR++ glas

Het verschil tussen deze hoogrendementsglas soorten zit grotendeels in de spouwdikte en de vulling. Hoe dikker het glaspakket, hoe beter de isolatiewaarde van het glas. De spouwdikte van HR+ glas begint vanaf 9 mm en die van HR++ glas bij 13 mm.

HR+ isolatieglas is dubbelglas met een isolerende werking en een coating aan één binnenzijde van het glas. Bij HR++ glas heeft het glas naast een coating aan één zijde ook een spouwvulling met edelgas zoals Argon. Dit maakt dat het glas thermisch beter isoleert als HR+ glas.

Dikte HR++ glas

HR++ glas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het hangt af van de oppervlakte van uw raam, welke glasdikte geschikt is. Bij een grote ruit is een dikker glaspakket nodig als bij een kleine ruit. De glasdikte van HR++ glas kan variëren van 4-4 mm tot merendeel 6-8 mm of dikker. Dit is de glasdikte binnen en buiten gemeten in millimeters.

HR++ glas kunnen wij voor elke gewenste situatie en vorm leveren. Van een rond of vierkant tot aan een ovaal kozijn, wij zorgen voor passend HR++ glas. En dit is een groot voordeel ten opzichte van Triple glas, wat niet zomaar in elk kozijn past.

Wat kost HR++ glas?

Wilt u HR++ glas bestellen? En bent u benieuwd naar de kosten voor HR++ glas? Wij verstrekken u graag meer informatie over de kosten van HR++ glas. De kosten voor het leveren van HR++ glas hangen af van de hoeveelheid glas. Heeft u veel of juist weinig glas nodig? Dit maakt een groot verschil voor de prijs.

Weten wat HR++ isolatieglas kost voor uw project? Onze glasspecialisten voorzien u graag van een passende offerte op maat. Schroom niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

De voordelen op een rij

Bestel ook direct een ventilatierooster!

Als u de ruiten laat vervangen door HR++ glas denk dan ook direct eens aan het plaatsen van ventilatieroosters. In de beter geïsoleerde woningen is de vochtigheidsgraad namelijk heel hoog en wordt lucht minder vaak ververst. Dit zorgt voor een grote kans op ziekte door bijvoorbeeld schimmelvorming.

Voor een gezond binnenklimaat is voldoende ventileren noodzakelijk. Met voldoende bedoelen wij 24 uur per dag. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de hele dag een raam open te zetten, maar als u van huis bent vergroot dit wel de kans op inbraak. En als het regent en uw raam staat open, is de kans op regeninval groot.

Het plaatsen van een ventilatierooster in uw HR++ glas zorgt voor ventilatie gedurende de hele dag, zonder kans op inbraak of regeninval. Wij hebben verschillende ventilatieroosters van het merk Duco, die wij samen met het glas kunnen leveren. Wij zorgen voor de juiste afmeting, zodat u zelf niet hoeft te prutsen met meetwerk.

duco ventilatierooster uitsnede
isolatie glas

Subsidie op HR++ glas

Wist u dat het mogelijk is om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van HR++ glas? Met de zogeheten ISDE regel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u voordeel krijgen tot wel 25%. Om recht te verkrijgen op deze subsidiemaatregel dient u wel twee of meer isolatiemaatregelen uit te voeren. Maar het is ook mogelijk om 1 maatregel te combineren met bijvoorbeeld het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler. Meer weten over de ISDE? U vindt alle informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Veelgestelde vragen over HR++ glas

HR++ glas heeft een u waarde van 1.2 W/m2K of lager. Dit glastype heeft aan de binnenzijde van de spouw een warmtereflecterende coating. Tevens is de spouw van HR++ glas gevuld met edelgas zoals bijvoorbeeld Argon.

Maximaal zit de levensduur van HR++ glas op 30 jaar met een fabrieksgarantie van 10 jaar op lek raken en blindslag. Echter zien wij in de praktijk dat het glas gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar meegaat. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het onderhoud van bijvoorbeeld kozijnen. Wanneer glas verouderd is, zal het in de meeste gevallen lek raken of niet meer voldoende isoleren.

U kunt HR++ glas herkennen aan de aanduiding in de afstandhouder. Op deze aluminium strip ziet u een codering staan. Als deze codering begint met HR, dan is het huidige glas HR glas. Ziet u geen letters of cijfers? Dan is het glas in de meeste gevallen standaard dubbelglas.

Bij twijfel kunt u ook zelf testen welk glas type u heeft. Houd een vlammetje op ongeveer 10 cm afstand van het raam. Veranderd één van de vier vlammetjes van kleur, dan is er sprake van HR glas. In deze video van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leggen ze u uit hoe u de zelftest kunt doen.

Zij gingen u voor
Tevreden klanten
Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
js_loader

HR++ glas op maat bestellen?
Glashandel Wolf helpt u graag!