Dubbelglas
Zorgt voor betere isolatie

Wat is dubbel glas?

Er zijn veel verschillende namen voor dubbelglas. Zo kent u het wellicht ook wel onder de naam isolatieglas of HR++ glas. Glashandel Wolf wil graag uw glaswensen vervullen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van dubbelglas. 

Wilt u enkel glas laten vervangen door dubbelglas? Ook dan bent u bij Glashandel Wolf aan het juiste adres! Door onze jarenlange kennis en ervaring kunt u rekenen op een vakkundige uitvoering van uw dubbelglas. 

Waarom isolatieglas of dubbelglas?

Door het plaatsen van isolatieglas krijgt u lagere energielasten en meer wooncomfort in zowel de zomer als de winter. En dat heeft weer een positief effect op de waarde van uw woning.

Tenslotte is energiebesparing een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering.

Verlaging van het energieverbruik is beter voor het milieu. Uw energieverbruik neemt af door goede isolatie van uw huis: minder warmte gaat zo verloren en de verwarmingsketel hoeft minder hard te stoken. 

En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

besparingen
Heeft u hulp nodig?
Wij staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over het plaatsen van dubbelglas? Priscilla zit klaar om u overal antwoord op te geven. 

De voordelen van dubbelglas en isolatieglas

Energiebesparing​

Het vervangen van enkel glas door dubbelglas leidt tot energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Gemiddeld verbruikt een woning voor centrale verwarming ongeveer 1200 m3 gas. Als enkel glas wordt vervangen door isolerend glas, kan dat jaarlijks gemiddeld 450 tot 650 m3 gas besparen (300 tot 425 euro, prijspeil 2013/2014). Het vervangen van enkel glas door dubbelglas, leidt dus tot aanzienlijke verlaging van uw energieverbruik en -kosten.

Minder geluidsoverlast

Alle soorten isolerend glas houden geluid tegen en verminderen daardoor eventuele geluidsoverlast. In overleg met een deskundige kunt u de geluidsisolatie van uw woning verbeteren, door dikker glas te nemen, een grotere spouwbreedte, of dubbelglas met glasplaten van ongelijke dikte. Een grotere spouwbreedte dan twintig mm (spouw met Argon) gaat wel ten koste van de warmte-isolerende eigenschappen van het glas.

Betere inbraakveiligheid​

De inbraakveiligheid van uw woning kan op gelijksoortige wijze worden verbeterd door dikker glas of gelaagd glas te nemen. Ventilatieroosters boven het raam of inbraakveilige kierstandhouders op draai- en uitzetramen zijn ook gunstig voor inbraakpreventie. U kunt zo ventileren zonder risico op ongewenst bezoek.

Minder tocht​

Bij enkel glas verdwijnt veel warmte naar buiten, dat levert tocht op. Een tochtige kamer voelt kouder aan. Door HR-glas heeft u daar minder last van en kan de thermostaat een graadje lager.

Is uw dubbelglas kapot? Waarschijnlijk bent u hiervoor verzekerd!

LET OP: Meld ons uw schade, wij handelen het af met uw zorgverzekeraar!

AEGON
fbto
Interpolis
UnivE

Kent u deze mooie mogelijkheden al?

Wist u dat er tegenwoordig ook dubbelglas is waar de raamdecoratie al in of op verwerkt is?

Zo is het mogelijk om glas te nemen met daarin kruisroede verwerkt. Doordat ze al in het glas verwerkt zijn, ontstaan er mooie vlakken.

Ook jaloezieën in het glas behoort tot de opties. Stof en onderhoudsvrij! Liever iets op het glas in plaats van in het glas? Wiener Sprossen zijn plakroeden die op het raam worden geplakt. Dit geeft de diepte van kruisroeden en geeft ook vlakverdeling.

Veel gestelde vragen over dubbelglas en isolatieglas

Dubbelglas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. In die spouw zit droge lucht, of een soort gas. Een spouwbreedte van 15 millimeter geeft de beste isolerende werking. De spouw van gewoon dubbelglas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht. Aan de binnenzijde van HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR+, en HR++ glas laat ongeveer een procent minder licht door dan dubbelglas zonder coating.

Hoe goed glas isoleert, hangt af van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. De U-waarde is de warmtedoorgangscoëfficient, in Watt/m2.K). Omdat HR++glas zo sterk isoleert, is de temperatuur van de buitenruit relatief laag. Daardoor kan ‘s nachts en ‘s ochtends condensvorming op de buitenzijde van het glas ontstaan. De condens verdwijnt meestal in de loop van de ochtend.

Op alle glassoorten zit een fabrieksgarantie van tien jaar. De technische levensduur kan meer zijn dan twintig jaar. De levensduur van dubbelglas en de HR-soorten is hetzelfde. Er kan vocht doordringen in de spouw en voor wazige plekken zorgen. Dit is onafhankelijk van de eventuele coating. Het is van belang dat de ruit zo gemonteerd wordt in de sponning, dat de kitrand van de afstandhouder zo min mogelijk contact heeft met vocht.

De hoeveelheid edelgas in HR+ en HR++glas neemt na verloop van jaren af. De warmte-isolerende eigenschappen worden hierdoor echter nauwelijks minder.

Wat u verder nog wilt weten!

dubbel glas
Waar kan Glashandel Wolf u helpen?

Wij kunnen u voorzien van dubbelglas vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde. 

En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

isolatieglas op maat
Waar kan Glashandel Wolf u voorzien van dubbelglas?

Wij kunnen dubbelglas leveren vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk, Zeewolde en ’t Harde.

En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor

Tevreden klanten

Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
js_loader

Wilt u zich laten adviseren door een glasexpert over dubbelglas?

Zomersluiting 2022

Van 29 juli t/m 19 augustus zijn wij gesloten
(m.u.v. glasschades hiervoor zijn wij wel bereikbaar)