Brandwerend glas
Voor extra brandvertraging

Brandwerende beglazing

Voor gebouwen waar het waarborgen van brandveiligheid een belangrijke rol speelt, biedt brandwerend glas uitkomst. ‘Gewoon’ enkelglas en dubbelglas breken al snel bij brand doordat de temperatuurverschillen tussen de glasranden en het glasoppervlak te groot worden. Rook en vuur kunnen zich binnen no time verspreiden in de ruimte.

Bij brandwerend veiligheidsglas beschikt het glas over een speciale tussenlaag die bij het barsten van het glas opschuimt en bescherming biedt tegen rook en vuur. Zo kunnen rook en vuur niet om zich heen slaan. Brandwerend glas heeft ook als doel om te zorgen dat de vluchtroutes van het gebouw rook en vuur vrij blijven en aanwezigen het gebouw dus op een veilige manier kunnen verlaten.

Glashandel Wolf biedt brandwerend glas dat gemaakt is van veiligheidsglas en dus ook een doorvalveilige werking heeft. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van diverse glassoorten. U kunt dus rekenen op vakkundig advies en levering van onze glaszetters.

Voor meer advies over brandwerend glas kunt u contact met ons opnemen via 034 126 11 71 of een bezoek brengen aan onze vestigingen aan de Edisonweg 11 in Nunspeet.

Waarom kiezen voor brandvertragend glas?

Brandvertragend glas beperkt het uitslaan van de brand zoveel als mogelijk en zorgt voor een veilige vluchtroute voor mensen die zich in het pand bevinden. 

Het glas biedt bescherming tegen brand buiten de eigen ruimte en geeft u zo de kans op een veilige ontsnapping. Het plaatsen van brandwerend glas is één van de vele brandpreventiemaatregelen die uw in een pand kunt nemen. 

Brandvertragend glas is verkrijgbaar in enkel,- dubbel– en isolatieglas.

De voordelen

glas brandwerend met vuur
veiligheidsglas brandwerend

Classificaties van het glas

Brandwerend glas wordt geclassificeerd naar prestatieniveau. Het prestatieniveau heeft alles te maken met hoe lang het glas brandwerend is en de wijze van brandwering. Voor welk type u het beste kunt kiezen, hangt onder meer af van het type gebouw.
Brandwerende beglazing wordt onderverdeeld in weerstandsklasse namelijk:

De mate van brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten. Zo is er brandwerend glas 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten. De weerstand wordt in combinatie met de brandwerendheid uitgedrukt op de volgende manier: EW60. Dit betekent dat het glas een vlam- en warmte dichtheid heeft van 60 minuten.

Brandwerend glas 30 minuten of 60 minuten

Bij brandvertragend glas gaat alles om het winnen van zoveel mogelijk tijd. Deze tijd is nodig om het pand veilig te kunnen verlaten. Brandwerend glas is op een speciale manier opgebouwd waardoor het langer dan ‘gewoon’ glas beschermt is tegen de warmte van vuur. Hoe lang het glas de hitte tegenhoudt wordt uitgedrukt in minuten. 

Brandwerend glas 30 minuten beschermt 30 minuten en brandwerend glas 60 minuten beschermt 60 minuten tegen de hitte van de brand. Het is per situatie verschillend welke variant het meest geschikt is voor de situatie. Er bestaat zelfs glas dat tot wel twee uur beschermt tegen hitte.

Brandwerend glas plaatsen

Bent u op zoek naar brandvertragend glas voor uw woning of bedrijfspand? Glashandel Wolf levert brandvertragend glas speciaal voor u op maat gemaakt. 

Onze glaszetters adviseren u graag over het meest geschikt type voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend offerte op maat.

Waar kan Glashandel Wolf u voorzien van zonwerend glas?

Wij kunnen brandwerend glas leveren vanuit verschillende vestigingen. Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde

En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor

Tevreden klanten

Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
js_loader