Soorten glas bij Glashandel Wolf

Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt.

Glashandel Wolf kan alle figuursoorten glas voor u bestellen en sommige hebben wij ook in voorraad. Er zijn zo een 1200 verschillende soorten figuurglas. 

De levertijd is ongeveer 1 dag. De meest voorkomende soorten figuurglas hebben wij op voorraad.

Verzilverd glas - Spiegels

Glas brengt licht in het alledaagse leven. Ruimten lijken veel groter door eenvoudige subtiele spiegeleffecten; ze worden opgevrolijkt door de kleuren van coatings of krijgen meer licht via doorschijnende wanden.
Verzilverd glas zijn er in verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende diktes zijn 4mm en 6 mm. Voorbeelden van kleuren zijn: brons, grijs, koper, goud, groen en blauw. Staat uw kleur er niet bij, neem gerust contact met ons op en misschien kunnen wij uw wensen vervullen.

Benieuw naar de mogelijkheden?

Brandwerend glas

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Het glas weert een brand. Het gebruik van brandwerend glas zorgt voor een betere brandveiligheid. Er zijn verschillende soorten brandwerend glas. De ene soort vertraagt het 30 minuten, de andere soort zelfs 60 minuten. Ook zijn er gradaties in hetgeen het glas tegenhoudt.

Bij een brand houdt deze glassoort de vlammen en rook tegen. Vanzelfsprekend kan het glas tegen hoge temperaturen. Nog een voordeel is dat het glas minder snel uit elkaar valt bij een brand. 

Deze glassoort wordt vaak gebruikt bij ziekenhuizen, scholen, computerruimten, industriegebouwen, laboratoria, luchthavens, enz.

Gelaagd glas

Gelaagd glas wordt ook wel sandwichglas genoemd. Het glas is namelijk opgebouwd uit twee glasplaten met daartussen folie. Die folie zorgt ervoor dat, wanneer het glas breekt, het glas bij elkaar blijft en er geen duizenden stukjes op de grond liggen. 

Deze glassoort wordt vaak gebruikt voor glazen balustrades en daken.

Gehard glas

Gehard glas is vijfmaal sterker dan andere soorten glas, zoals dubbelglas. Wanneer gehard glas breekt, dan valt het in tal van scherpe stukjes uit elkaar. Gehard glas wordt onder andere gebruikt voor douchewanden, glazen tafelbladen en ook voor glazen keukenwanden. Het is namelijk niet alleen sterker, maar ook hittebestendig.

Gehard glas breekt in tal van scherpe stukjes glas uiteen bij een breuk. De kans op verwonding is kleiner, omdat de stukjes glas niet zo scherp zijn als normaal glas.  Deze glassoort is vaak ook terug te vinden bij bushokjes.