Help, mijn ruit is lek

Vocht tussen uw dubbel glas?

Is mijn ruit lek?

Vocht, vuil, aanslag of condens tussen uw dubbel glas? Dan is uw dubbel glas lek. 

Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend dat is en helpen u daarom graag. Het nadeel is dat lekkages niet gerepareerd kunnen worden en alleen kunnen worden opgelost door vervanging van de complete ruit. 

Maar, wat is een lekke ruit nou eigenlijk en hoe herkent u het? U kunt een lekke ruit herkennen aan o.a. strepen, vlekken, water of vuil tussen de glasbladen. Een blauwe waas over het glas die u met geen mogelijkheid weg krijgt. Of een witte waas tussen de glasbladen.

Wat is de oorzaak van een lekke ruit?

Een ruit raakt lek doordat de verbindingen tussen het glas en de afstandhouder loslaten. 

De afstandhouder die tussen de glasplaten zit, zorgt voor ruimte tussen de glasbladen. Het is belangrijk dat het raam goed wordt afgekit, waardoor er enkel schone en droge lucht tussen de glasbladen blijft. 

Door een slechte staat van schilder- en kitwerk kan de kitlaag worden aangetast door bijvoorbeeld UV-straling of vocht.

Daarnaast kunnen chemische of thermische invloeden, maar ook slecht werkende draaiende delen de kwaliteit van de kitlaag verslechteren. 

glas soorten
Tip van Glashandel Wolf

Zorg ervoor dat uw kit-en schilderwerk in goede staat zijn. Dit voorkomt het indringen van vocht en het vergaan van de kozijnen. Maar, let op: het binnenschilderwerk is nog belangrijker dan het buitenschilderwerk. 

De damp die ‘s winters in uw woning wordt gecreëerd wil naar buiten. Slecht onderhouden kozijnen zijn hiervoor uitermate geschikt. 

Zorg er ook voor dat ramen en deuren niet klemmen, maar soepel te bedienen zijn. Als u moet trekken of duwen tegen uw deur of raam, raken de verbindingen en dorpels versleten.

Meer weten over een mogelijk lekke ruit?
Wij helpen u graag!

Denkt u dat u last heeft van een lekke ruit en wilt u meer informatie? Onze Priscilla beantwoord graag al uw vragen. 

Waar kan Glashandel Wolf wat doen aan uw lekke ruit?

Wij kunnen uw lekke ruit verhelpen vanuit twee verschillende vestigingen.

Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde

 En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor

Tevreden klanten

Vriendelijke..duidelijke bediening
H Berg
H Berg
11:44 04 Sep 19
Goede service en alles snel geregeldGlaszetters zijn ervaren en netjes
Hans van de Kolk
Hans van de Kolk
13:24 14 Jul 21
Nette communicatie. Komen afspraken na. Wel wat lange levertijd maar zijn daarin wellicht afhankelijk van toeleverancier. Afwerking kan wat netter; één van de glaslatten is gespleten.
Anne-Marijke Boers
Anne-Marijke Boers
06:40 02 Jun 21
Door schade moesten er 5 ramen worden vervangen. Met 2 man werd dit snel en professioneel binnen een halve dag gedaan. Het oude glas werd netjes meegenomen, de nieuwe ramen zien er prima uit, inclusief de afwerking. Zeer vriendelijke en behulpzame service!
Peter Manneke
Peter Manneke
15:59 23 Jun 21
snelle services , prijs viel mee .vriendelijke telefoon afspraak .
jannie jelies
jannie jelies
19:33 11 May 21
erg tevreden over de service en afhandeling van het bedrijf
Michel Str
Michel Str
10:51 27 Jan 21
js_loader