Help, mijn ruit is lek

Vocht tussen uw dubbel glas?

Is mijn ruit lek?

Vocht, vuil, aanslag of condens tussen uw dubbel glas? Dan is uw dubbel glas lek. 

Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend dat is en helpen u daarom graag. Het nadeel is dat lekkages niet gerepareerd kunnen worden en alleen kunnen worden opgelost door vervanging van de complete ruit. 

Maar, wat is een lekke ruit nou eigenlijk en hoe herkent u het? U kunt een lekke ruit herkennen aan o.a. strepen, vlekken, water of vuil tussen de glasbladen. Een blauwe waas over het glas die u met geen mogelijkheid weg krijgt. Of een witte waas tussen de glasbladen.

Wat is de oorzaak van een lekke ruit?

Een ruit raakt lek doordat de verbindingen tussen het glas en de afstandhouder loslaten. 

De afstandhouder die tussen de glasplaten zit, zorgt voor ruimte tussen de glasbladen. Het is belangrijk dat het raam goed wordt afgekit, waardoor er enkel schone en droge lucht tussen de glasbladen blijft. 

Door een slechte staat van schilder- en kitwerk kan de kitlaag worden aangetast door bijvoorbeeld UV-straling of vocht.

Daarnaast kunnen chemische of thermische invloeden, maar ook slecht werkende draaiende delen de kwaliteit van de kitlaag verslechteren. 

glas soorten
Tip van Glashandel Wolf

Zorg ervoor dat uw kit-en schilderwerk in goede staat zijn. Dit voorkomt het indringen van vocht en het vergaan van de kozijnen. Maar, let op: het binnenschilderwerk is nog belangrijker dan het buitenschilderwerk. 

De damp die ‘s winters in uw woning wordt gecreëerd wil naar buiten. Slecht onderhouden kozijnen zijn hiervoor uitermate geschikt. 

Zorg er ook voor dat ramen en deuren niet klemmen, maar soepel te bedienen zijn. Als u moet trekken of duwen tegen uw deur of raam, raken de verbindingen en dorpels versleten.

Meer weten over een mogelijk lekke ruit?
Wij helpen u graag!

Denkt u dat u last heeft van een lekke ruit en wilt u meer informatie? Onze Priscilla beantwoord graag al uw vragen. 

Waar kan Glashandel Wolf wat doen aan uw lekke ruit?

Wij kunnen uw lekke ruit verhelpen vanuit twee verschillende vestigingen.

Vanuit onze vestiging Nunspeet, bedienen wij de regio: Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde

 En vanuit onze vestiging Kampen, bedienen wij de regio: Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

bus bij bedrijfspand glashandel wolf
Zij gingen u voor

Tevreden klanten

Laat uw lekke ruit door ons verhelpen!